Dnia 9 września 2011 w samo południe w restauracji "Czarcia Łapa" w Lublinie odbyła się kolejna odsłona konkursu kulinarnego "Smaki Lubeszczyzny 2011" Uczestniczyło w nim 15 szkół z województwa lubelskiego, które otrzymały od prof. Jarosława Dumanowskiego z Centrum Badań nad Historią i Kulturą Wyżywienia przepisy z pierwszej w pełni polskiej książki kucharskiej: "Compendium ferculorum albo Zebranie potraw" Czernieckiego, który spisał przepisy w 1682 r. Reprezentacja naszej szkoły przygotowała "Leszcze w kwaśnej kapuście" co dało nam III mc-e. Sukces jest tym większy, że na przygotowanie potrawy mieliśmy tylko jeden dzień (zgłoszenie naszej szkoły do konkursu zaginęło u organizatorów i przepis na potrawę otrzymaliśmy dopiero 7 września). Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Jana Pawła II w Radzyniu Podlaskim reprezentowali uczniowie klasy 3tg: Ewelina Jastrzębska, Jarosław Krajanowski, Arkadiusz KUcharski oraz opiekunowie Andrzej Fuga i Małgorzata Tokarska. Gratulujemy kolejnego sukcesu!