Fundacja Dobre Życie po raz siódmy zaprosiła szkoły do udziału w ogólnopolskiej kampanii „Tydzień dobrego chleba i zdrowego stylu życia w szkole”. Realizację tego projektu zaplanowano w dniach 16-23 października 2015 roku . Celem kampanii jest zachęcenie uczniów do spożywania zdrowej żywności. Patronat nad kampanią objął Minister Edukacji Narodowej oraz Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
W tym roku już po raz czwarty do udziału w kampanii włączył się Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Jana Pawła w Radzyniu Podlaskim. Uczniowie klasy III technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz III klasy zasadniczej szkoły zawodowej w ramach zajęć warsztatowych upiekli chleb na zakwasie, a ponadto przygotowali wystawę ziół oraz piramidę zdrowego żywienia, na której znajdowały się naturalne produkty. 22 października 2015 roku cała społeczność szkolna miała możliwość degustacji zdrowego chleba z dodatkami różnych past: ciecierzycowo- pomidorowej, ciecierzycowo-ziołowej, ciecierzycowo- czosnkowej, rybnej oraz masła ziołowego .Walory smakowo wzbogacały warzywa i zioła.
Promując zdrową żywność nie można zapomnieć o smacznych polskich jabłkach,które również znalazły się na stołach. Celem akcji było pobudzenie świadomości prawidłowego żywienia oraz ukazanie walorów smakowych i estetycznych zdrowej żywności. Poczęstunek został przygotowany dla całej społeczności szkolnej. Przeprowadzona akcja promocyjna cieszyła się dużym zainteresowaniem młodzieży, nauczycieli i pracowników szkoły.
Realizacja tego „ chlebowego” przedsięwzięcia była możliwa dzięki zaangażowaniu uczniów i nauczycieli Pani Małgorzaty Tokarskiej i Małgorzaty Musiejuk oraz finansowemu wsparciu i przychylności dyrektora szkoły pani Grażyny Dzidy.