10 września 2010, podczas pierwszego dnia Europejskiego Festiwalu Smaku, w Restauracji „Czarcia Łapa” na Lubelskiej Starówce odbyła się VII edycja Konkursu "Smaki Lubelszczyzny". Hasło tegoroczenj edycji to "Wielokulturowa kuchnia Lubelszczyzny". Gastronomowie z ZSP już po raz trzeci z rzędu wywalczyli najwyższe miejsce i tym samym czek na 1200 zł na zakup sprzętu gastronomicznego dla szkoły. Naszą Szkołę w tym roku reprezentowali: Aleksandra Kaliszuk z klasy 3tg oraz Damian Bocian z klasy 3tg. Potrawa przygotowywana pod czujnym okiem mgr inż. Małgorzaty Tokarskiej i mgr inż. Małgorzaty Jakubiuk to "Jagnięcina a'la Czetwertyński z dodatkami"
W skład Jury Konkursu "SMAKI LUBELSZCZYZNY 2010" weszli:
Piotr Bikont– Przewodniczący Jury
Piotr Franaszek– Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego w Lublinie Dyrektor Departamentu Promocji i Turystyki
Krzysztof Wiejak– Redaktor Naczelny Dziennika Wschodniego
Dariusz Kotlarz– Redaktor Naczelny Kuriera Lubelskiego
Ryszard Montusiewicz– Redaktor Naczelny Polskiego Radia Lublin
Tomasz Rakowski– Dyrektor Telewizji Lublin
Andrzej Malinowski– Stowarzyszenie Kucharzy i Cukierników Regionu Lubelskiego
Ola Lazar– Portal Internetowy Gastronauci.pl
Jan Babczyszyn Prezes- Polska Akademia Smaku
Fundatorem nagród w Konkursie był Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego w Lublinie.
Gratulujemy!!!
Foto: Małgorzata Jakubiuk